T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BEŞİKTAŞ - Erhan Gedikbaşı Çok Programlı Anadolu Lisesi

Tarihçe

Okulun Tarihçesi

 

Okulumuz, Temmuz 2019'da vefat eden hayırsever iş adamı Burhanettin GEDİKBAŞI tarafından trafik kazasında hayatını kaybeden oğlu Erhan GEDİKBAŞI adına, Çocuk Gelişimi Ve Eğitimi, Bilişim Teknolojileri, Halkla İlişkiler, Anadolu Lisesi ve İmam Hatip Lisesi bölümlerinin bulunduğu Çok programlı Lise olarak yaptırılmış olup 2009-2010 Eğitim Öğretim yılında eğitime başlamıştır.

Beşiktaş - Dikilitaş Mahallesinde, Fulya Deresi caddesinde 6010 m2 üzerine zemin+giriş üzerine üç katlı olarak inşa edilen okulumuz 2017 yılında kademeli olarak Erhan Gedikbaşı İmam Hatip Lisesine dönüştürülmüş, 2020-2021 Eğitim Öğretim yılından itibaren Erhan Gedikbaşı Çok Programlı Lisesi yeniden açılmış olup; 9. sınıfa öğrenci kaydı yapılmıştır. Aynı öğretim yılında Bilişim Teknolojileri ile Halkla İlişkiler Alanları Mehmet Ali Büyükhanlı Mesleki Teknik Anadolu Lisesine aktarılarak okulumuzda bu alanlar kapatılmıştır. Hali hazırda Anadolu Lisesi Programı ve Anadolu Meslek Programında Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı, Erhan Gedikbaşı Çok Programlı Anadolu Lisesi bünyesinde eğitime devam etmektedir.

Okulumuz binasında Beşiktaş Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Dikilitaş Mehmetçik İmam Hatip Ortaokulu misafir okul olarak eğitim yapmaktadır.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.03.2022 - Güncelleme: 09.02.2024 08:43 - Görüntülenme: 779
  Beğen | 6  kişi beğendi

Etiketler :
Tarihçe,